gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-P0CE8R4JEQ');
Durata de livrare: 24 - 48h (17 lei, pentru comenzi mai mici de 199lei)
Temperatura optimă de consum: 16-18 °
Asocieri culinare:
Cotlet de miel în crustă de fistic, Piept de rață sălbatică Col-Vert, Antricot de vită rasa Wagyu; Păturată bănățeană cu crumpi. Brânzeturi cu mucegai albastru (Roquefort, Stillton, Gorgonzolla); Deserturi pe bază de ciocolată amară și fructe negre.
Viticultura si vinificatie
Anul 2020 este un nou punct culminant pentru cupajul roșu emblematic al Recașului – astfel, pentru prima dată în istoria de 15 ani a Cuvée-ului, în componeță sunt prezente, alături de Merlot și Cabernet două soiuri românești: Fetească Neagră și Negru de Drăgășani. Aflat la prima apariție în Überland, Negrulde Drăgășani este un soi autohton obținut la Stațiunea de Cercetare Viti-Vinicolă Drăgășani prin încrucișarea soiurilor Negru Vârtos și Saperavi în 1993, iar la Recaș a fost plantat începând din anul 2000. Nora Iriarte si Hartley Smithers au început vinificarea și analizarea acestui soi în urmă cu 15 ani, iar vinurile obținute s-au dovedit de o complexitate și o constanță surprinzătoare. După identificarea terroir-ului perfect pentru acest soi, din cele 12 hectare plantate la Recas, vinificatorii au ales anul 2020 pentru introducerea acestui soi în vinul de top al Cramelor Recaș. Cupajul este maturat in butoaie de stejar franțuzesc 100% noi, Dargeaux & Jaegle pentru 10-12 luni. Vinul a fost ținut la sticlă 5-6 luni înainte de comercializare.
Primele file ale poveștii vinului de la Cramele Recaș au fost scrise începând cu anul 1447, prin existența unui document notarial, aflat în prezent în tezaurul Muzeului Banatului, ce confirmă prima atestare oficială a Domeniilor Recaș în izvoarele scrise.
Acest document atesta faptul că Mihail de Ciorna, banul Severinului, cumpărase viile de pe aceste meleaguri de la nobilii Ioan și Ecaterina Magyar pentru 32 de florinți (moneda de aur maghiară care circula în epocă).
Anul 1991 reprezintă una dintre cele mai importante borne de legătură ale trecutului cu prezentul: în acest an ia naștere compania Cramele Recaș, cu misiunea de a prelua moștenirea tradiției și a culturii de la artizanii străvechi de pe aceste meleaguri, dar și de a completa traiectoria de dezvoltare a calității vinului bănățean de la Recaș cu investiții semnificative, inovație și pasiune.
În prezent, Cramele Recaș este o companie româno-britanică, ce exploatează aproximativ 1200 de hectare de viță de vie în Recaș (Județul Timiș), ocupând primul loc în topul producătorilor români de vin după cifra de afaceri, precum și titulatura celui mai mare exportator de vin îmbuteliat din România.
Clasificare: Sec
Culoare: Rosu
Origine: Romania