gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-P0CE8R4JEQ');
Durata de livrare: 24 - 48h (17 lei, pentru comenzi mai mici de 199lei)
Temperatura optimă de consum: 10-12 °
Asocieri culinare:
Salate cu pește; Preparate la cuptor pe bază de curcan; Somon la grătar sau la cuptor; Fructe de mare; Tartar de ton sau somon; Potârniche; Pește de talie medie; Sushi; Bucătărie asiatică; Brânzeturi semitari;
Deserturi cu piersici, caise; Prăjitură cu fructe confiate.
Viticultura si vinificatie
Pentru obținerea Solo Quinta Roze 2022, vinificatorii au ales un cupaj de 5 soiuri. Merlotul și Syrahul, soiuri majoritare în acest cupaj, oferă vinului structură, în timp ce soiurile românești (Fetească Neagră, Novac, Negru de Drăgășani) îl completează perfect, oferind intensitatea aromatică ideală. Culoarea acestui vin se obține prin macerația strugurilor roșii. Vinificatorii au optat pentru această metodă de vinificație non-intervenționistă pentru a păstra puritatea și prospețimea fructului. După această „infuzie” de câteva ore, mustul își continuă fermentația în cuve de inox cu temperatură controlată pentru a păstra prospețimea soiurilor utilizate.
Primele file ale poveștii vinului de la Cramele Recaș au fost scrise începând cu anul 1447, prin existența unui document notarial, aflat în prezent în tezaurul Muzeului Banatului, ce confirmă prima atestare oficială a Domeniilor Recaș în izvoarele scrise.
Acest document atesta faptul că Mihail de Ciorna, banul Severinului, cumpărase viile de pe aceste meleaguri de la nobilii Ioan și Ecaterina Magyar pentru 32 de florinți (moneda de aur maghiară care circula în epocă).
Anul 1991 reprezintă una dintre cele mai importante borne de legătură ale trecutului cu prezentul: în acest an ia naștere compania Cramele Recaș, cu misiunea de a prelua moștenirea tradiției și a culturii de la artizanii străvechi de pe aceste meleaguri, dar și de a completa traiectoria de dezvoltare a calității vinului bănățean de la Recaș cu investiții semnificative, inovație și pasiune.
În prezent, Cramele Recaș este o companie româno-britanică, ce exploatează aproximativ 1200 de hectare de viță de vie în Recaș (Județul Timiș), ocupând primul loc în topul producătorilor români de vin după cifra de afaceri, precum și titulatura celui mai mare exportator de vin îmbuteliat din România.
Clasificare: Sec
Culoare: Rose
Origine: Romania