gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-P0CE8R4JEQ');
Durata de livrare: 1
Temperatura optimă de consum: 10-12 °
Asocieri culinare:
Pește de apă sărată, preparat cu sosuri: meunier sau beurre blanc; Homar și crab; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Se poate asocia chiar și cu carne de vită ultra tandră, de tip Wagyu.
Solo Quinta, cupajul emblematic de soiuri albe al Cramelor Recaș a ajuns la a 14-a ediție!
Strugurii sunt selectați de pe parcele cu soluri argilo-calcaroase și culeși manual din zonele Dealul Țiganului, Überland, Brunen și Pfefferberg. Vinul este realizat prin fermentație și elevage în barrique franțuzesc, 100% nou, Dargaud & Jaegle, Medium Toast, timp de 3-4 luni pentru Chardonnay și Viognier. Proporția strugurilor din asamblaj variază în funcție de an: pentru 2022 Chardonnay rămâne componeta principală, iar Viognier-ul apare pentru prima dată în acest cupaj. Plantat din 2016 la Recaș, acest soi originar din Valea Rhônului (FR) s-a adaptat perfect la terroir-ul de Recaș. Un an 2022 călduros și secetos – perfect pentru acest soi – îl propulsează în cupajul Solo Quinta datorită complexității și structurii sale.
Primele file ale poveștii vinului de la Cramele Recaș au fost scrise începând cu anul 1447, prin existența unui document notarial, aflat în prezent în tezaurul Muzeului Banatului, ce confirmă prima atestare oficială a Domeniilor Recaș în izvoarele scrise.
Acest document atesta faptul că Mihail de Ciorna, banul Severinului, cumpărase viile de pe aceste meleaguri de la nobilii Ioan și Ecaterina Magyar pentru 32 de florinți (moneda de aur maghiară care circula în epocă).
Anul 1991 reprezintă una dintre cele mai importante borne de legătură ale trecutului cu prezentul: în acest an ia naștere compania Cramele Recaș, cu misiunea de a prelua moștenirea tradiției și a culturii de la artizanii străvechi de pe aceste meleaguri, dar și de a completa traiectoria de dezvoltare a calității vinului bănățean de la Recaș cu investiții semnificative, inovație și pasiune.
În prezent, Cramele Recaș este o companie româno-britanică, ce exploatează aproximativ 1200 de hectare de viță de vie în Recaș (Județul Timiș), ocupând primul loc în topul producătorilor români de vin după cifra de afaceri, precum și titulatura celui mai mare exportator de vin îmbuteliat din România.
Clasificare: Sec
Culoare: Alb
Origine: Romania