gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-P0CE8R4JEQ');
Durata de livrare: 24 - 48h (17 lei, pentru comenzi mai mici de 199lei)
Temperatura optimă de consum: 7-9 °
Asocieri culinare:
Cu aperitive reci, salată de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la grătar și preparate pe bază de pui și curcan;
Deserturi cu fructe de pădure și înghețată
Viticultura si vinificatie
Strugurii sunt culeși din viile cele mai însorite, cu soluri puțin alcaline, într-un moment optim pentru a obține un echilibru perfect între gradul de coacere și prospețime. Culoarea de roz pal-somon este obținută prin macerația strugurilor roșii – o infuzie ușoară a boabelor pentru a extrage gust, aromă și culoare, dar fără a extrage taninurile tipice acestor struguri roșii. Fermentarea și condiționarea vinului se fac la temperaturi mici, fără multe intervenții, pentru a păstra nealterate aromele primare de fructe și flori. Astfel, acest roze nu intră în contact cu stejarul sau oxigenul, ci imediat după stabilizare, vinul se îmbuteliază. Rezultatul este un roze capabil să transmită caracterul și puritatea aromelor strugurilor prospăt culeși.
Note de degustare:Primele file ale poveștii vinului de la Cramele Recaș au fost scrise începând cu anul 1447, prin existența unui document notarial, aflat în prezent în tezaurul Muzeului Banatului, ce confirmă prima atestare oficială a Domeniilor Recaș în izvoarele scrise.
Acest document atesta faptul că Mihail de Ciorna, banul Severinului, cumpărase viile de pe aceste meleaguri de la nobilii Ioan și Ecaterina Magyar pentru 32 de florinți (moneda de aur maghiară care circula în epocă).
Anul 1991 reprezintă una dintre cele mai importante borne de legătură ale trecutului cu prezentul: în acest an ia naștere compania Cramele Recaș, cu misiunea de a prelua moștenirea tradiției și a culturii de la artizanii străvechi de pe aceste meleaguri, dar și de a completa traiectoria de dezvoltare a calității vinului bănățean de la Recaș cu investiții semnificative, inovație și pasiune.
În prezent, Cramele Recaș este o companie româno-britanică, ce exploatează aproximativ 1200 de hectare de viță de vie în Recaș (Județul Timiș), ocupând primul loc în topul producătorilor români de vin după cifra de afaceri, precum și titulatura celui mai mare exportator de vin îmbuteliat din România.
Culoare: Rose
Clasificare: Sec
Origine: Romania