gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-P0CE8R4JEQ');
Durata de livrare: 24 - 48h (17 lei, pentru comenzi mai mici de 199lei)
Temperatura optimă de consum: 5-7 °
Asocieri culinare:
Preparate pe bază de fructe de mare; Brânzeturi cu mucegai alb (Brie, Camembert); Salată Caesar; Ruladă de pui si curcan; Pește de mare adâncime (calcan); Crustacee mari (rac, langustină, homar);
Deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas;
Viticultura si vinificatie
Pentru ultima ediție a spumantului Muse Stars, vinificatorii Cramelor Recaș au ales un cupaj între Chardonnay (soiul clasic utilizat pentru vinuri spumante) și Mustoasă, un soi autohton din zona de vest a țării, cunoscut pentru specificul său proaspăt și fructat. Strugurii sunt culeși mai devreme pentru a asigura obținerea unor arome delicate și pentru a păstra o bună aciditate naturală – caracteristica principală a unui spumant de calitate. Spumantul este realizat prin metoda tradițională, cu a doua fermentație în sticlă și maturare pe drojdii timp de 14 luni. Acest proces conduce la obținerea unui spumant complex, cu o textură ultra fină, acompaniată de un perlaj intens și persistent.
Note de degustare:Culoare galben pai cristalin, perlaj fin, bule mici – bine integrate. Olfactiv, spumantul impresionează cu note exotice: portocală, coajă de lime, mango, ananas, completate de arome de corcodușe și piersică de vie – tipice soiului Mustoasă. După aerare, dinstigem o mineralitate ușoară, arome fine de drojdie și condimente dulci. Gustativ, spumantul se prezintă armonios, cu o efervescență fină și un corp dens. Postgustul este subliniat de un final citric, care îi conferă prospețime.
Primele file ale poveștii vinului de la Cramele Recaș au fost scrise începând cu anul 1447, prin existența unui document notarial, aflat în prezent în tezaurul Muzeului Banatului, ce confirmă prima atestare oficială a Domeniilor Recaș în izvoarele scrise.
Acest document atesta faptul că Mihail de Ciorna, banul Severinului, cumpărase viile de pe aceste meleaguri de la nobilii Ioan și Ecaterina Magyar pentru 32 de florinți (moneda de aur maghiară care circula în epocă).
Anul 1991 reprezintă una dintre cele mai importante borne de legătură ale trecutului cu prezentul: în acest an ia naștere compania Cramele Recaș, cu misiunea de a prelua moștenirea tradiției și a culturii de la artizanii străvechi de pe aceste meleaguri, dar și de a completa traiectoria de dezvoltare a calității vinului bănățean de la Recaș cu investiții semnificative, inovație și pasiune.
În prezent, Cramele Recaș este o companie româno-britanică, ce exploatează aproximativ 1200 de hectare de viță de vie în Recaș (Județul Timiș), ocupând primul loc în topul producătorilor români de vin după cifra de afaceri, precum și titulatura celui mai mare exportator de vin îmbuteliat din România.
Clasificare: Brut
Culoare: Alb
Origine: Romania